Skriv ut recept Skriv ut recept

En variant på lax som ger lite thailändska smakkopplingar. Du kan alltid variera styrkan i smakerna genom att öka och minska kryddmängden. Receptet är menat som medium starkt (vad det nu är).
Detta behöver du till fyra personer:
1 msk olivolja till såsen
1 msk smör till laxen
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
3 cm ingefära, riven
1 tsk Sambal Oelek
2 msk pressad citron
1 msk rivet apelsinskal
1 dl finhackad koriander (eller persilja om du inte gillar koriander)
1 burk kokosmjölk
4 portionsbitar laxfilé utan skinn och ben
salt och peppar
Så här gör du:
Värm upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek den till dess att den blir mjuk. Lägg i övriga ingredienser till såsen och låt koka samman i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar
Hetta upp smöret i en stekpanna. Salta och peppra laxen runt om. Sek den 4 minuter per sida.
Servera laxen med såsen och med en sallad och lite gott ris.