Skriv ut recept Skriv ut recept

En klassiker som passar många smaker.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
4 kycklingbröstfiléer
1 salladslök i tunna skivor
1 dl vitt torrt vin
2 dl vispgrädde
4 msk riven pepparrot
2 gröna äpplen utan skal
1 msk pressad citron
1 msk dijonsenap
1 msk dill, finhackad
2 msk smör
3 vitlöksklyftor, krossade
1/2 kg färsk spenat, grovhackad
salt och peppar
Så här gör du:
Kör riven pepparrot, pressad citron, senap, gröna äpplen och dill i en matberedare till en jämn pasta.
Hetta upp 1/2 msk olja i en stor stekpanna. Salta och peppra kycklingen och stek den 5 minuter per sida tills dess den är genomstekt.
Ta kycklingen ur stekpannan och håll den varm.
Lägg i resten av oljan och salladslöken. Rör om och stek till dess att löken är mjuk. Lägg i vinet och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i fem minuter. Tillsätt grädden och låt såsen fortsätta sjuda till dess att den börjar tjockna. Lägg i pepparrotspastan och låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och lägg i spenaten och bara vänd den i smöret. Lägg i vitlöken och rör om. Ta av värmen.
Lägg lite spenat på tallriken. Ett kycklingbröst på spenaten och häll över lite sås