Bakad potatis fylld med salami, lök och ost
Detta är ett mycket gott tillbehör till allt du grillar eller steker. Det kan vara en egen rätt med en klick creme fraiche. Det är superenkelt att göra och det finns inga konstiga ingredienser.
Detta behöver du till fyra:
Fyra stora bakpotatisar
2 matskedar olivolja
16 tunna skivor rödlök
16 tunna skivor salami
16 tunna skivor av din favoritost
16 basilikablad
salt
Aluminiumfolie till bakningen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Tvätta av potatisen och skär med en vass kniv fyra lodräta snitt i potatisen. Du ska inte skära igenom utan potatisarna ska sitta samman längst ner. Pensla potatisen med olivolja och slå in den i folie. Lägg potatisen i ugnen i 40 minuter. (OBS Har du grill med lock går det utmärkt att lägga potatisen på grillen och stänga locket)
Ta potatisen ur ugnen och öppna försiktigt folien. Gör en liten bunt av 1 ostskiva, 1 basilikablad, 1 salamiskiva och 1 lökring. Salta på lökringen och tryck försiktigt ner bunten i ett av snitten i potatisen. Upprepa detta till dess att du har lagt fyllning i alla potatissnitten.
Stäng folien igen. Ta ny folie om det gått sönder.
Lägg tillbaka potatisen i ugnen (eller på grillen) och låt baka ytterligare 25 minuter.