Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling bakad på ölburk

Många har upptäckt att du får en saftig och välsmakande kyckling om du har en öppnad ölburk i kycklingen när du ugnsbakar den. Det är verkligen enkel matlagning som faktiskt fungerar.
Detta behöver du till fyra:
1 stor kyckling
1 ölburk, 33 cl, gärna mörk öl
1 matsked olivolja
1 matsked paprikapulver
1 matsked salt
1 tesked svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader
torka kycklingen med papper och pensla den därefter med olja.
Krydda med paprika, salt och peppar runt om.
Öppna ölburken och häll bort 1 dl av ölen.
Håll kycklingen med hålet neråt och för in den öppnade ölburken i kycklingen.
Ställ kycklingen upprätt på ett ugnsfast fat och om det behövs staga upp den så den blir stående.
Placera kycklingen i ugnen och baka den i 2 timmar eller till dess att temperaturen på köttet är 75 grader.Ta kycklingen ur ugnen och ta försiktigt bort ölburken. Tänk på att den är varm. Dela upp kycklingen på fyra tallrikar och servera med en god sallad eller annat tillbehör.