Sparrisbakelser
Lättlagat och festligt. Numera hittar du grön sparris hela året.
Detta behöver du till fyra-sex personer:
600 g grön sparris där du skurit bort den hårda änden
125 g parmesan
125 g creme fraiche
4 matskedar pesto
matsked pressad citron
färdig smördeg på rulle
5 matskedar pinjenötter som du stekt bruna i torr stekpanna på hög värme
Basilikablad till dekoration
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka sparrisen i en minut och kyl den därefter i kallt vatten. Sätt åt sidan.
Riv hälften av parmesanen fint och blanda med creme fraiche, pesto och citron. Smaka av med salt och peppar.
Skär smördegen i sex fyrkanter. Täck smördegen med pestoblandningen och spara ca 1 cm runt om. Lägg sparrisen på pestocremen och strö över pinjenötterna.
Baka i ugnen i 15-20 minuter till dess att kanterna fått fin färg.
Strö över basilikablad och hyvlad parmesan.