Skriv ut recept Skriv ut recept

Halstrad råbiff

En riktig klassiker som kan göras på lite olika sätt. Vi har satt oss före att ge mycket smak och fyllighet tillsammans med en fin konsistens i biffarna. Resultatet blir riktigt trevligt.
Detta behöver du till fyra personer:
6 hg  grovmalen nötfärs eller finskuret kött
2 teskedar koncentrerad mörk oxfond
2  gula lökar
3 msk  kapris, hackade
5 msk  rödbetor, inlagda
2 msk  ansjovisfiléer, mosade
8 st  äggulor
1 1/2 msk HP-sås
1 msk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skala och hacka löken fint. Har du hela rödbetor så tärna dessa fint.
Lägg samman alla ingredienser i en bunke. Blanda försiktigt men väl så att allt sprider sig utan att mosas sönder. Salta och peppra i smeten.
Gör en liten provbiff och stek i smör. Smaka av kryddningen. Komplettera med mera salt om det behövs eller mer dijonsenap.
Forma sex stora biffar med våta händer så att du får en slät yta. Stek i smör på medelstark värme ca 5 minuter per sida,
Servera med en rå äggula och rikligt med gräslök.