Skriv ut recept Skriv ut recept

En spännande variant på en italiensk klassiker. Syran från bären och sötman från balsamvinägern gör att denna enkelt lagade rätt passar utmärkt till fördrinken.

Det här receptet är rikligt som tilltugg till minst fyra:

En baguette

200 g färska blåbär

200 g färska hallon

50 g hackade valnötter (kan tas bort vid allergi)

200 g brieost

2 msk ”Balsamvinägercreme”

100 g smör

Flingsalt och peppar efter smak

Så här gör du:

Börja med att skiva brödet på diagonalen i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp smöret på medelvärme i en stekpanna. När smöret har tystnad steker du brödet på båda sidor. Medan brödet fortfarande är varmt lägger du på en tunn skiva brie. Därefter placerar du blåbär och hallon ovanpå osten och sprinklar med hackad valnöt. Strö över lite flingsalt och peppar och toppa med några droppar balsamvinägercreme. Servera direkt.