Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingbröst fyllda med mozzarella och sparris

,

Lättlagat och lyxigt. Det smakar lite av vår, men passar hela året. Lika bra till vardag som till fest.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst utan skinn och ben
2 msk olivolja till olika saker
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och pepar efter smak
8 skivor mozzarella
12 gröna sparrisar, den hårda ändan borttagen
citronsaft till serveringen.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp en matsked olja i en stor stekpanna.
Blanda samman 1 msk olivolja, vitlök, paprika, kajennpeppar, timjan och oregano i en skål. Gnid in kycklingen runt om med blandningen. Salta och peppra därefter kycklingen runt om.
Skär en skåra i kycklingbrösten (skär inte igenom utan bara på ena sidan. Fyll kycklingen med ost och stoppa in tre sparrisar därefter. Tryck ihop och fäst med några tandpetare eller bind med koksnöre.
Stek kycklingen fyra minuter på varje sida. Lägg dem därefter på ett ugnssäkert fat. Placera mitt i ugnen och låt baka i 15 minuter.
Ta ur ugnen och låt vila ett par minuter. Ta bort tandpetarna. Pressa över lite färsk citronsaft och servera direkt. Passar med sallad och en friterad potatis.