Beskrivning
Land: Spanien
Område: Katalonien, Penedès
Druva: 33,3% Trepat, 33,3% Garnacha, 33,3% Monastrell
Producent: Josep Masachs
Årgång: 2019
Alkohol: 11,5%
Restsocker: 0,9 g/100 ml (0,9%)
Arom: Friskt och bärigt rosébubbel med toner av smultron, hallon och grapefrukt samt en försiktig arom av kex.
Om producenten: Josep Masachs drivs i fjärde generationen inom familjen Masachs där Alex Ruiz Masachs själv är chefsvinmakare. Deras odlingar är belägna i Penedès i Katalonien, en kort bit utanför Barcelona.
Om vinet: Vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor och är tillverkat enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska. Vinet har därefter lagrats 15 månader på jästfällningen (minimumkrav för Cava är 9 månader).