Enzo Bartoli Barolo 199.-

Ett legendariskt toppvin från italienska Piemonte, det kanske främsta vinområdet i Italien. En Barolo, som har ett överkomligt pris och som kan ligga länge i din vinkällare om du har tålamod.

199.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7239901 Kategorier: ,

Beskrivning

Land: Italien
Distrikt: Piemonte
Ursprungsbeteckning: DOCG Barolo
Druva: Nebbiolo 100%
Årgång: 2013
Alkoholhalt: 14%
Producent: Mondo del Vino
Karaktär:
Detta är ett fyllig, komplex och elegant vin med en begynnande mognad i en för druvan typisk, men relativt koncentrerad stil. Lång och sammetslen med toner av mörka körsbär, rosor, nypon, mineral, te och fat. Otroligt lång och komplex eftersmak.
Vininformation:
Detta vin kommer från ett antal skilda lägen i Barolo. Detta för att få ett så komplett vin som möjligt. Vinet är gjort på 100% Nebbiolo. Nebbiolodruvan är en druva som kräver en lång växtperiod för att skapa bra viner. Nebbiolo skördas sent, ibland så sent som i november men vanligtvis i oktober. Dimma är vanligt under hösten i Barolo och dimma heter ”nebbia” på italienska. Barolo är ett mytomspunnet vin som ofta har kallats – ”The king of wine and the wine of kings”
Vinet är drickfärdigt nu, men går även bra att lagra i ytterligare 5-10 år.
Detta vin med sin komplexa frukt och fina aromer, bra syra och markerade tanniner är typiskt för ett nebbiolovin.
Årgång 2013 var ett bra år för Barolo. Lite problematiskt i början med en kall och regnig vår, men fint och soligt väder i september och oktober hjälpte den känsliga nebbiolodruvan att uppnå perfekt mognad.
Enzo Bartoli
Enzo Bartoli är en serie viner som alla har en gemensam nämnare – sitt sanna, kompromisslösa uttryck för Piemonte. Enzo föddes 1897 i Nizza di Monferrato och vigde sitt liv till jorden, vinet och människorna i landet vid bergens fot. Han var en enkel och värdig man som i sin tysta strävan sökte efter jordens genuina uttryck. Idag lever hans arv vidare genom dessa viner som vi i sann Enzo anda har förädlat.
Enzo Bartoli är Piemonte personifierat.

Passande recept