Description
Land: Italien
Distrikt: Veneto
Druvor: Corvina 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Årgång: 2015
Alkoholhalt: 15 %
Totalsyra 5,7 g/l
Restsocker 7 g/l
Karaktär: Varm och mogen doft med inslag av ekfat. Extremt fruktrik smak, rund och balanserade tanniner. Frisk syra som avslutas med en lång, fin eftersmak.
Tillverkning: Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat
Lagring: Amarone Costasera är ett vin med mycket god lagrinspotential – upp till 30 år
Om Amarone: Amarone är en produkt som är gjord på en metod som de gamla romarna kallade appassimento och det involverar alltså torkade druvor. Druvorna skördas i slutet av september för att sedan torkas fram till mitten av januari. Då har druvorna tappat 35-40% av sin vikt och liknar russin. Jäsningen pågår nästan 10 gånger så lång tid som för ett normalt vin. Efter 3 år buteljeras vinet och 3 månader efter så är vinflaskorna klara för export. Namnet Costasera betyder ”sluttning i kvällssol”.