Masi Soave Levarie 89.-

Ett uromordentligt vitt vin från storproducenten Masi. Detta är ett av de verkligt klassiska italienska vita vinerna. Mycket bra pris.

89.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 699701 Kategori:

Beskrivning

URSPRUNG: Soave
VINGÅRDAR: Druvorna till detta vin kommer från Monteforte d’Alpone i Soave.
JORDMÅN: Vulkanisk sten
SKÖRD: Skörden inleddes den 25 september.
DRUVOR: Garganega 85 %, Trebbiano di Soave 15 %
ALKOHOLHALT: 12 %
TOTALSYRA: 5,7 g/l
RESTSOCKER: 2,5 g/l
VINETS KARAKTÄR: Ljust och lätt med frisk syra och god frukt som kan dra lite mot päron- eller persikoskal. Absolut ingen ekfatskaraktär eller oxidation. Soave ska drickas ungt och vältempererat, 9-12 grader.
INFORMATION:Soave är ett DOC-distrikt som ligger i direkt anslutning till Valpolicella, strax öster om Verona. Namnet Soave betyder ljuvlig. Masi Soave Classico innebär att vinet kommer från själva hjärtat av området.
TILLVERKNING: Vinet är jäst på stålfri tank i 15-20 dagar.
LAGRING: 4 månader på stålfri tank. 20% av vinet har legat på ekfat.
Producenten

Masi är ett av Italiens mest ansedda vinföretag och en huvudaktör på den italienska vinmarknaden. Hjärtat i verksamheten är den ursprungliga vingården Vaio di Masi, i hjärtat av distriktet Valpolicella, som familjen Boscaini köpte i slutet av 1700-talet.

Idag omfattar Masi sjutton vingårdar i Valpolicella Classico-området, men man har också odlingar i Bardolino och Soave. Man producerar också vin åt ett antal odlare som äger berömda vingårdar. Hela verksamheten leds av den dynamiske Sandro Boscaini, eller Mr Amarone som han brukar kallas. Det är kanske just för sin Amarone Masi är mest känd. Amarone var ett vin som förde en anonym tillvaro framtill mitten av 1900-talet. Det dracks i stort sett bara av odlarna själva som en vintervärmare. Att vinet som görs av druvor som fått torka över vintern blivit en internationell succé kan vi tacka Sandro Boscaini för. Hans far började buteljera vingårdsvinerna Mazzano och Campolongo di Torbe under egna etiketter på 1950-talet. När Sandro tog över företaget några år senare vara hans stora insats att han moderniserade vintypen och gjorde Amarone bättre lämpat att servera till mat.

Den första Amaronen som lanserades i Sverige 1994 var Masis Vaio Armaron. Idag producerar Masi fem varianter av Amarone, av vilka tre är vingårdsbetecknade.

Passande recept