JM Brocard Bourgogne Chardonnay 129.-

Härlig Chardonnay från  Bourgogne som har alla egenskaper du önskar och som kostar förhållandevis lite. Ett litet fynd.

129.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7608301 Kategori:

Beskrivning

Land: Frankrike
Distrikt: Bourgogne
Druvor: Chardonnay 100%
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2016
Producent: Jean-Marc Brocard
Område: Frankrike, Bourgogne
Jordbruk: Konventionellt
Flaskförslutning: Skruvkapsyl
Druvsammansättning: Chardonnay 100%
Produktblad: Skriv ut
Utseende: Ljust gul färg
Doft: Nyanserad och fruktig doft med inslag av citron, gult äpple, apelsinzest, mineral, smör, vanilj och rostade fat.
Smak: Torr, frisk och nyanserad smak med inslag av citron, gult äpple, apelsinzest, mineral, smör och rostade fat. Vinet har en mineraldriven och krämig avslutning.
Brocard Bourgogne Chardonnay är ett helt nytt vin som tillför en ny dimension till Brocards utbud av viner.
Det är det första vinet man producerat där fatlagring har fått spela en viktig roll för att ge ett vin med en annorlunda typ av struktur. Druvorna kommer ifrån Saint-Bris och St Martin, områden strax utanför Chablis. Efter skörd så pressas druvorna och musten förs över på rostfria ståltankar respektive 228 liters ekfat, man tillsätter ingen jäst utan vinet får spontanjäsa, man låter 100% av vinet att genomgå malolaktisk jäsning för att ge vinet en mer krämig textur. Det ger i slutändan ett vin som kombinerar den fina mineralitet och elegans som vinerna ifrån Chablisområdet har med en härlig rostad ton och en rik, krämig textur.
Årgång 2016 kommer hos Brocard gå till historien som den kanske svåraste och tuffaste i domainens historia. Året började med en mild vinter och vegetationen i vingårdarna låg före det normala, i slutet av April drabbades man av flera frostnätter, det slog hårdast mot den östra delen av Chablis där förlusterna var stora. Tyvärr så var detta bara början. Den 13 maj så drabbades norra delen av området av hagel och den 27 maj en förödande hagelstorm som totalt rensade bort allt ifrån majoriteten av Brocards vingårdar.

Passande recept