Skriv ut recept Skriv ut recept

Casserole på zucchini och tomat

Underbar helt vegetarisk rätt som är låg på fett och kalorier, men med mycket smak och som är skön att göra en lat sommardag.
Detta behöver du
2 stora färska tomater, som du skållar och drar av skalet på , skivade i tunna skivor (gör ett kryss i botten och lägg i kokande vatten ca 10 sekunder. Dra sedan bara av skalet. Försiktig med fingrarna bara – det är varmt)
2 medelstora zucchinis, skivade
2 medelstora gula lökar skalade och skivade i tunna skivor
400 gram mozzarella
3 dl brödkrutonger2 matskedar parmesan riven
Salt och peppar efter smak
8 basilika blad.
Så här gör du
I en ugnsfast form lägger du först ett lager lökskivor, därefter ett lager zucchini, Så hälften av krutongerna och ett lager mozzarella. Lägg salt och peppar samt hälften av basilikabladen.
Sedan upprepar du processen en gång till och allra sist sprider du parmesanen på toppen.
Kör det i ugnen på 200 grader i 50 minuter eller tills det bubblar på sidorna och parmesanen fått fin färg.