Ceasarsallad med stekt bröd och ansjovisdressing
Lika enkelt som gott. Du kan lägga in lite stekt kyckling om du vill, men det blir väldigt gott bara med sallad, stekt bröd och vår utvecklade dressing. Originalreceptet innehåller också riven parmesan på toppen. Tycker du om det kan du riva över ost vid serveringen.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
Ett salladshuvud med Romansallad
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
3 ansjovisfiléer
1/2 tesked kajennpeppar
1 dl vitt vin
4 tjocka vita brödskivor, skurna i mindre fyrkanter
100 gram smör
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödbitarna bruna på båda sidorna.
Dela upp salladen mellan fyra tallrikar eller skålar.
Kör samman alla ingredienserna till dressingen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ansjovisen är ju salt i sig.
Dela brödet i mindre bitar och lägg dem varma på salladen och droppa över dressingen.