Skriv ut recept Skriv ut recept

Lika enkelt som gott och med ett glas Champagne till blir det magnifikt. Du kan lägga in lite kyckling om du vill, men det blir väldigt gott bara med sallad, stekt bröd och vår utvecklade dressing. Originalreceptet innehåller också riven parmesan. Tycker du om det kan du riva över ost vid serveringen.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
Ett salladshuvud med Roman sallad
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesan

3 ansjovisfiléer
1/2 tesked kajen peppar
1 dl vitt vin
4 tjocka vita brödskivor, skurna i mindre fyrkanter
100 gram smör
salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödbitarna bruna på båda sidorna.
Dela upp salladen mellan fyra tallrikar eller skålar.
Kör samman alla ingredienserna till dressingen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ansjovisen är ju salt i sig.
Dela brödet i mindre bitar och lägg dem varma på salladen och droppa över dressingen.