Grillad lax med spenat och pestosås
Lättlagat och nordiskt med en italiensk twist. uppskattat av väldigt många.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer utan skinn och ben.
Olja att pensla med
Salt och peppar till fisken
1 liter färsk spenat
2 msk smör till spenaten
1 kryddmått muskot
salt och peppar till spenaten
till såsen:
200 g cream cheese (typ Philadelphia)
1 dl grädde
1 msk kantarellfond
2 msk pestosås
2 msk hackad gräslök
salt och peppar
Så här gör du:
Pensla laxen med olja runt om. Salta och peppra.
Pensla grillgaller eller grillpanna med olja och grilla laxen tre minuter på varje sida med stark värme. Låt laxen vila en stund efter grillningen.
Smält smör i en kastrull med muskot och vänd spenaten i smöret till dess att den mjuknar. Salta och peppra.
Smält osten tillsammans med grädden i en kastrull. Lägg i fond, pesto och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Dela upp spenaten på fyra tallrikar. Placera laxen över spenaten och sedan lite av såsen. Servera resten av såsen separat.