Skriv ut recept Skriv ut recept

Champagnegelé med hallon

Festligt tilltugg till ett glas mousserande. Tänk på att inte ge till barn eftersom de innehåller alkohol och ser mycket lockande ut för dem.

Det här behöver du till fyra:
3 dl Champagne, Cremant eller Cava
6 gelatinblad
5 dl färska hallon
Små muffinsformar eller liknande

Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i vätskan. När de mjuknat lägger du allt i en kastrull och sätter på låg värme. Rör då och då fram till dess att du märker att gelatinen löst sig helt. Det får absolut inte koka eller ens komma nära.
Lägg hallon i formarna. Beroende på storlek kan du lägga i ett eller flera.
Häll över vätskan och ställ kallt. Helst över natten eller till dess att det stelnat helt.
Doppa en handduk i hett vatten och lägg ut den på diskbänken. Ställ formarna på handduken 5-10 sekunder och vält därefter upp innehållet i en skål. Ställ den kallt till dess att du ska äta dina ”jellyshots”. Lyxigt och samtidigt enkelt.