Chicken Masala – indisk kyckling
Gillar du kryddig mat kan du njuta av en indisk kycklingrätt med mycket smak. Det är roligt att laga mat med kryddor som vi normalt förknippar med bakning. Men det blir väldigt bra. Och det går rysligt fort när du väl hackat och rivet det som ska rivas. (Och så tar det ju ett par timmar för att marinera kycklingen i youghurt). Men svårt är det inte.
Det här behöver du till fyra personer:
1/2 kg kycklingfilé skuret i 2-3 cm stora tärningar.
3 1/2 dl naturell yoghurt
1 matsked pressad vitlök
2 matskedar riven ingefära
3 dl hackad lök
1 matsked hackad färsk koriander
3 kryddmått kardemumma
5 cm kanelstång, krossad
3 finhackade gröna pepparfrukter
1/2 citron
2 matskedar olivolja
Salt efter smak
1 kryddmått muskot
Så här gör du
Marinera kycklingtärningarna i yoghurten i 2 timmar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk.
Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter. Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparn i kycklingröran. Låt sjuda på svag värme till dess att såsen nästan reducerats. Lägg i den finhackade koriandern och muskoten och pressa över citronen. Servera med ris eller bara med nan-bröd, som du penslat med lite olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen.