Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk snabbmat som du kan göra väldigt god hemma och servera med ett riktigt bra och kraftigt rött vin.
Detta behöver du till fyra som tilltugg:
3 kycklingbröstfiléer, utan skinn och ben
2 dl fint vitt ströbröd
1 1/2 dl riven parmesan
1 tesked salt
1 tesked torr timkan
1 matsked torr basilika
1 dl smält smör
1 tesked vit tryffelolja
Så här gör du:
Blanda samman ströbröd, ost och alla kryddor i en skål. Blanda väl.
Dela kycklingfiléerna i lämpliga munsbitar.
Värm ugnen till 225 grader och ta fram en plåt med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner tryffeloljan.
Doppa kycklingbitarna i smöret så att de blir täckta och därefter i ströbrödsröran. Se till att kycklingen täcks. Du kan behöva doppa flera gånger. Akta fingrarna för varmt smör. Lägg den täckta kycklingen på bakpapperet och ställ mitt i ugnen i femton minuter.
Servera ett magnifikt rött vin:
Châteauneuf du Pape Louis Bernard (nr 72371) 179.-