Skriv ut recept Skriv ut recept

En verklig liten läckerhet som du kan servera till kaffet som en dessert eller bara som lyxfika på jobbet. Godast blir det med ett glas fin rom.
Detta behöver du:
Till själva kakan:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl chokladpulver
1/2 tesked salt
1 tesked bakpulver
2 matskedar rapsolja
2 1/2 dl vatten
1 matsked vitvinsvinäger
1 tesked vanilj
Till ostdelen
250 g Cream Cheese (typ Philadelphia)
1/2 dl socker
1 ägg
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ngredienser till kakan i en stor bunke. Blanda ordentligt. I en mindre skål blandar du olja, vatten vinäger och vanilj. Rör ner vätskan i den stora skålen med mjölblandningen.
Fyll muffinsformar till en tredjedel med smeten.
I en skål blandar du osten med socker och ägget. Vispa till dess att konsistensen är mjuk och jämn och sockret löst sig.
Lägg en matsked av ostcremen försiktigt över chokladsmeten. Baka 20-25 minuter till dess att osten blivit fast i mitten. Låt muffinsen svalna i fem minuter på galler. Ställdem därefter på platt underlag och låt svalna helt.
När muffinsen svalnat lägger du på toppingen
Till toppingen:
14 mjuka kolor (toffees)
6 matskedar vispgrädde (används till flera saker)
1 dl ljusa chokladchips
1 dl pecannötter
Smält kolorna i en plastskål i mikrougn eller vattenbad. Det tar bara ett par minuter. Rör om så att det blir enjämn konsistens. Låt svalna en aning. Lägg chokladchipsen och 3 matskedar vispgrädde i mikro eller vattenbad och låt det smälta samman. Rör om. Häll försiktigt med en sked lite av kolan och chokladgrädden över muffinsen. Toppa med lite pekannötter.