Skriv ut recept Skriv ut recept

Chokladsorbet som mellanrätt

Du kan servera en behaglig chokladsorbet mellan några rätter på festmåltiden. Dricker du ett rött vin med mycket upplevd sötma passar det alldeles utmärkt till.
Detta behöver du till 1/2 liter (räcker till 8 personer som ett litet mellanspel):
275 ml vatten
25 g socker
40 g kakao
95 g choklad (70% kakao)
1 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Så här gör du:
Vispa ihop socker, vatten och kakao, och koka upp. Finhacka chokladen, och rör ner den tillsammans med vanilj och salt. Kyl helt, helst över natten eller åtminstone i några timmar. Kör i glassmaskin. Har du inte glassmaskin stopa i frysen och rör var tjugonde minut tills den kristalliserat. Servera den bara som den är och drick väldigt gärna en mjuk röd Cafê Culture Pinotage (nr 2369) 89.-