Citronkyckling i ugnen
En av de mest lättlagade rätterna över huvud taget. Smörsåsen slickar du från tallriken, så god blir den.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
1 msk olivolja
1 tesked torr oregano
1 tesked torr salvia
4 msk smält smör (inte brynt)
1 msk pressad vitlök
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk pressad citron
2 citroner skurna i klyftor med skalet kvar
Hackad persilja till serveringen
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingbrösten fem minuter per sida på stark värme så att de får färg.
Lägg kycklingbrösten därefter i en ugnsfast form.
Smält smöret och lägg i oregano, salvia, citron, vitlök och fond. Häll långsamt över smöret på kycklingen.
Placera citronklyftorna runt kycklingbrösten i ugnsformen.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Servera och häll försiktigt såsen över kycklingen. Servera med en sallad och om du är hungrig en god potatis.