Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett av de mest lättlagade rätterna över huvud taget. Som dessutom blir väldigt gott. Smörsåsen slickar du från tallriken, så god blir den.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
1 msk olivolja
1 tesked torr oregano
1 tesked torr salvia
4 msk smält smör (inte brynt)
1 msk pressad vitlök
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk pressad citron
2 citroner skurna i klyftor med skalet kvar
Hackad persilja till serveringen
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingbrösten fem minuter per sida på stark värme så att de får färg.
Lägg kycklingbrösten därefter i en ugnsfast form.
Smält smöret och lägg i oregano, salvia, citron, vitlök och fond. Häll långsamt över smöret på kycklingen.
Placera citronklyftorna runt kycklingbrösten i ugnsformen.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Servera och häll försiktigt såsen över kycklingen. Servera med en sallad och om du är hungrig en god potatis.