Skriv ut recept Skriv ut recept

En verklig italiensk klassiker, som i grunden är väldigt lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
3 stora purjolökar
3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 l hackad spenat
3 dl ricotta
2 dl riven parmesan
salt och peppar
8 cannelloni rullar
1 dl hackad persilja
extra parmesan till serveringen
Bechamelsåsen:
4 msk smör
4 msk mjöl
1 l mjölk
1 nypa muskot
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör bechamelsåsen först.
Smält smöret och rör ner mjölet till en jämn sås. Vispa ner mjölken i omgångar och låt den sjuda i tio minuter. Tillsätt muskot och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan till dess den ska användas.
Tvätta purjolökarna och använd bara den vita delen. Finhacka purjolökarna.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och sten purjolöken tillsammans med vitlöken till dess att den blir mjuk. Tillsätt spenat och persilja och låt det steka tillsammans under omrörning ca 5 minuter. Låt det svalna och blanda lökröran med ricotta och Parmesan i en tor skål. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form. Placera hälften av bechamelsåsen på botten av formen. Fyll de okokta cannellonirören med lökblandningen (det kan vara bra med en spritspåse). Placera rören på bechamelsåsen.Finns det kvar lökblandning häller du det mellan rören. Häll över resterande bechamelsås.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Servera direkt och strö över mera Parmesan.