Skriv ut recept Skriv ut recept

Citrusmarinerad grillad torsk

Lätt, gott och riktigt festlig mat att bjuda på. Inte svårt att laga och blir förträffligt med klassiskt vitt vin eller mousserande vin med fin syra.
Detta behöver du: till fyra
Fyra stora torskfiléer utan skinn och ben
Saften av 1/2 lime
Saften från 1 citron
Saften från 2 apelsiner
1 matsked tequila
1 matsked sweet and sour kinesisk sås
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar efter smak
3 dl creme fraiche
1 matsked finhackad gräslök
Så här gör du:
Blanda samman de olika juicerna med tequila , pressad vitlök och sötsur sås. Lägg fiskarna på ett fat och häll över marinaden. Lått ligga i kylskåp i 45 minuter och vänd därefter på filéerna och låt dem ligga kallt ytterligare 45 minuter.
Ta filéerna ur marinaden och krydda med salt och peppar. Häll olivolja i en varm stekpanna. Stek torsken fem minuter på varje sida till dess att den börjar falla i klyftor.
Servering
Ta tre matskedar av marinaden och blanda med creme fraiche. Vänd ner den hackade gräslöken. Servera laxen med en grön sallad och en klick av creme fraichen.