Citrusmarinerad grillad torsk
Lätt, gott och riktigt festlig mat att bjuda på. Inte svårt att laga och blir uppskattat av alla.
Detta behöver du: till fyra
Fyra stora torskfiléer utan skinn och ben
Saften av 1/2 lime
Saften från 1 citron
Saften från 2 apelsiner
1 matsked tequila (eller en kryddig snaps)
1 matsked sweet and sour kinesisk sås
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar efter smak
3 dl creme fraiche
1 matsked finhackad gräslök
Så här gör du:
Blanda samman de olika juicerna med tequila , pressad vitlök och sötsur sås. Lägg fiskarna på ett fat och häll över marinaden. Lått ligga i kylskåp i 45 minuter och vänd därefter på filéerna och låt dem ligga kallt ytterligare 45 minuter.
Ta filéerna ur marinaden och krydda med salt och peppar. Häll olivolja i en varm stekpanna. Stek torsken fem minuter på varje sida till dess att den börjar falla i klyftor.
Servering
Ta tre matskedar av marinaden och blanda med creme fraiche. Vänd ner den hackade gräslöken. Servera laxen med en grön sallad och en klick av creme fraichen.