Dessert på äpple, persika och mandel
Vi har skapat en dessert för att den ska möta ett dessertvin alldeles perfekt. Det gäller att hitta samma syra och sötma som i den vita porten. Persikorna ger äpplena den hjälp de behöver och mandeln ger en bittersöt ton som är magisk.
Detta behöver du:
6 skalade och urkärnade gröna äpplen
1 matsked vatten
4 persikohalvor ur en burk med inkokta persikor
2 matskedar socker
4 matskedar mandelflarn
små mandelbiskvier
Så här gör du:
Dela de skalade äpplena och blanda med socker och vattnet i en kastrull. Låt koka samman till ett fint mos.
Passera persikorna i en matberedare till en fin mousse. Blanda ner persikomoussen i äppelmoset. Rosta den skivade mandeln till ljust brun. Värm de små mandelbiskvierna i ugnen. Servera fruktmoset med mandelflarnen och biskvierna. Du kan välja att servera med lite vaniljglass eller grädde. Men du kan också ta en mjuk ädelost som Gorgonzola. Hur du än serverar så måste du dricka det underbara vita portvinet; Offley Cachucha (nr 8106) 119.-. Till den här rätten kan vi prata om perfekt matchning.