En liten läcker argentisk dessert
Vi hittade några små finfina argentinska mandelkakor som sätts ihop till en kalasdessert. De är grymt goda och när du gjort dem har du lagat argentinska Alfajores.
Det här behöver du:
250 gram hackad sötmandel
300 gram smör
225 gram brunt socker
3 ägg
skalet från 1 citron
3 teskedar Vaniljsocker
250 gram vetemjöl
Så här gör du:
Blanda smör med socker citronskal och vaniljsocker
Tillsätt äggen ett i sänder under kraftigt rörande (smart med matberedare här)
Tillsätt mjölet och mandeln och knåda lite lätt.
Låt degen vila i kylskåp en dryg halvtimma.
Kavla degen till en halv cm tjocklek. Skär ut cirklar i storlek som småkakor.
Baka i ca 20 minuter i 200 grader på bakpapper som du smort och mjölat.
Ta en ”kaka” och lägg på lite av din favoritsylt (har du kanske något hemlagat??) och lägg en kaka till ovanpå ungefär som en sandwhich. Rulla den kladdiga kortsidan i riven kokos (det är överkurs och det fungerar med kladdig sida också). Klart. Bäst till kaffet. Man måste inte dricka vin hela dygnet!