Fruktsallad
Denna klassiska fruktsallad smakar fint som dessert och är dessutom nyttig (särskilt om du inte tar med Cointreau) Och självklart superlätt att göra.
Detta behöver du till fyra:
Lagen:
3 dl äpplejuice
1 msk Ljus Sirap
1 dl Cointreau
Salladen:
2 urkärnade gröna äpplen
2 urkärnade päron
2 dl skalad och urkärnad honungsmelon
200 g blåa vindruvor, halverade och urkärnade (finns kärnfria för den late)
2 skalade kiwifrukter
citronmelissblad
Så här gör du:
Blanda juice, sirap och likör i en skål. Skär äpplet och päronet i tunna klyftor och blanda dem med lagen. Skär kiwin i halvmåneformade skivor och melonen i kuber. Blanda ned detta i lagen tillsammans med druvorna. Låt dra åtminstone 2 timmar i kylskåp. OBS! Ta inga andra frukter eller bär. Denna fruktsallad är i perfekt smakbalans som kan rubbas av apelsin, körsbär, hallon och björnbär. Garnera med lite citronmeliss.