Skriv ut recept Skriv ut recept

Denna klassiska fruktsallad smakar fint som dessert och är dessutom nyttig (särskilt om du inte tar med Cointreau) Och självklart superlätt att göra.
Detta behöver du till fyra:
Lagen:
3 dl äpplejuice
1 msk Ljus Sirap
1 dl Cointreau
Salladen:
2 urkärnade gröna äpplen
2 urkärnade päron
2 dl  skalad och urkärnad honungsmelon
200 g blåa vindruvor, halverade och urkärnade (finns kärnfria för den late)
2 skalade kiwifrukter
citronmelissblad
Så här gör du:
Blanda juice, sirap och likör i en skål. Skär äpplet och päronet i tunna klyftor och blanda dem med lagen. Skär kiwin i halvmåneformade skivor och melonen i kuber. Blanda ned detta i lagen tillsammans med druvorna. Låt dra åtminstone 2 timmar i kylskåp. OBS! Ta inga andra frukter eller bär. Denna fruktsallad är i perfekt smakbalans som kan rubbas av apelsin, körsbär, hallon och björnbär. Garnera med lite citronmeliss.