Chokladmousse med apelsin
En klassiker med lite variation. Enkel att laga, underbar att äta och lite överraskande smak som passar ljuvligt bra med några klassiska dessertviner. Detta behöver du till 4 portioner:
100 g mörk choklad (välj någon med runt 70% chokladinnehåll)
2 äggulor
rivet skal från en apelsin
3 msk florsocker
2,5 del vispgrädde
Så här gör du:
Smält chokladen i vattenbad eller svag värme på spisen. Lämna inte chokladen ensam när den smälter.
Låt chokladen svalna ett par minuter. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt smeten svalna till rumstemperatur. Rör ner den rivna apelsinen tillsammans med florsockret. Vispa grädden (inte för hårt). Rör ner grädden till en jämn smet. Häll över i portionsskålar/glas och ställ i kallt i minst en timma. Garnera med grovriven choklad och en nypa färskrivet apelsinskal.