Endive- och äppelsallad med grapedressing
En underbar vegetarisk sallad som passar väldigt bra med en Riesling med lite sötma.
Detta behöver du till fyra:
Grapevinaigrette:
1 röd grapefrukt
1 matsked olivolja
2 teskedar blomsterhonung
6 finhackade basilikablad
1/2 tesked salt
1 kryddmått svartpeppar
Salladen:
2 endiver och skurna i tunna skivor
2 röda äpplen med skalet på som du skurit i smala stavar
4 rädisor i tunna skivor
1 dl granatäppelkärnor
1/2 tesked salt
2 mogna avokado
Gör så här:
Pressa grapefrukten. Rör ner oljan, honung och basilikablad. Krydda.
Blanda samman ingredienserna utom avokadon och stänk över generöst med dressing. Blanda runt.
Halvera avokadon och skopa ut köttet. Skiva varje halva i tunna skivor som ett skivat ägg och pressa ut skivorna. Placera sallad över avokadon och servera direkt.