Skriv ut recept Skriv ut recept

Man kan egentligen göra carpaccio på de flesta köttsorter. Men lamm ger en spännande smakkombination med rätt tillbehör. Prova gärna.

Det här behöver du:
2 lammfiléer
olivolja helst i spray
plastfolie
Såsen:
2 matskedar dijonsenap
2 teskedar vinäger som du lagt ett kryddmått dragon i över natten
6 stora oliver som du kärnat ur och hackat fint
1 matsked kapris
salt och peppar
färskt dragonblad (om du har)

Så här gör du:
Skär lammfilén i ca 2 1/2 cm tjocka skivor. Olja in filébitarna och placera dem mellan plastfolie och banka ut dem till ca 1 mm tjocka skivor. Använd undersidan på en stekpanna eller kastrull. Oljan gör så att lammet inte fastnar i plasten. När lammet blivit en tunn skiva tar du bort plasten och lägger skivorna på tallrik. Är det en förrätt tar du kanske en skiva annars lägger du ihop det till en större portion. Du kan också rulla dem runt fingret och göra en liten ros av carpaccio.
Garnering
Rör ut dijonsenapen i vinägern och blanda ordentligt. Sprid såsen över köttet. Lägg några droppar olivolja utöver senaps mixen på köttet. Garnera med kapris, hackade oliver och om du har ett par färska dragonblad. Lägg över lite salt och nymalen peppar.