Skriv ut recept Skriv ut recept

Lammcarpaccio

Man kan egentligen göra carpaccio på de flesta köttsorter. Men lamm ger en spännande smakkombination med rätt tillbehör.

Det här behöver du till fyra:
2 lammfiléer
olivolja
plastfolie
Såsen:
2 matskedar dijonsenap
2 teskedar äppelvinäger som du lagt ett kryddmått dragon i över natten
2 msk olivolja
4 msk rostade pinjenötter
4 msk hyvlad parmesan

1 matsked kapris
salt och peppar
färsk rosmarin

Så här gör du:
Skär lammfilén i ca 2 1/2 cm tjocka skivor. Olja in filébitarna och placera dem mellan plastfolie och banka ut dem till ca 3 mm tjocka skivor. Använd undersidan på en stekpanna eller kastrull. Oljan gör så att lammet inte fastnar i plasten. När lammet blivit en tunn skiva tar du bort plasten och lägger skivorna på tallrik. Är det en förrätt tar du kanske en skiva annars lägger du ihop det till en större portion. Du kan också rulla dem runt fingret och göra en liten ros av carpaccio.
Garnering
Rör ut dijonsenapen i vinäger och olja och blanda ordentligt. Sprid såsen över köttet.  Garnera med pinjenötter och parmesan. Lägg över lite salt och nymalen peppar.