Skriv ut recept Skriv ut recept

Det här är ett recept som bygger på principen att den enklaste och godaste maten är den trevligaste att bjuda på. Dessutom otroligt lätt att anpassa mängder efter fler eller färre personer och om du får några skivor över så får du en riktigt trevlig dagen efter servering som smörrebröd.
Detta behöver du till 4 personer:
6 hg mager oxfärs
1 stor lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor skalade och finhackade
1 vispat ägg
1 tesked salt
1/2 tesked nymalen svartpeppar
2 matskedar olivolja
1 tesked riven ingefära
1/2 tesked rosmarin
1 tesked koncentrerad oxfond
1 dl ströbröd
3 matskedar Worcestershire sås
2 matskedar finhackad persilja
Till glaseringen:
1/2 dl ketchup
1/2 matsked brunt farin
2 matskedar balsamvinäger
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Värm olivoljan i en stekpanna och sautera lök och vitlök bara så att de blir mjuka och lite genomskinliga. Ta bort från värmen och låt svalna:
Blanda alla ingredienser (också löken) och blanda ordentligt så att kryddor och smaker fördelar sig i hela smeten. Lägg i en bakform som ska vara teflonbaserad (icke fastna behandlad). Stoppa formen med köttfärslimpan i ugnen och baka den mitt i ugnen i 50 minuter. Blanda alla ingredienserna till glaceringen. Pensla glaceringen över köttfärsen i sin form. Låt baka färdig högst upp i ugnen i tio minuter. Ta formen ur ugnen och låt den vila 10 minuter.
Servera med en sallad, pressad potatis och din favoritsås. Lägg gärna till färgassesoarer som kortkokta morötter och sparris. Du hittar massor med såser på vår hemsida.