Parmesanpanerat kycklingbröst
En liten läcker sak som du kan använda att toppa en sallad med eller äta som buffé-rätt. Lyfter kycklingen till finfina höjder.
Detta behöver du till fyra:
1 tesked koncentrerad kycklingfond
1 1/2 dl finhackad persilja
1 matsked hackad färsk Oregano
1 1/2 dl ströbröd
1 dl nyriven parmesan
1/2 tesked nymald svartpeppar
salt efter smak
1 matsked nyrivet citronskal
4 skinn och benfria kycklingbröst
Olivolja
Så här gör du:
Värm upp ugnen till 175 grader. Värm upp generöst olivolja i en stekpanna. Blanda fond, persilja, oregano, ströbröd och peppar och citronskal i en skål. Vänd kycklingbrösten ordentligt i blandningen så att de täcks ordentligt. Känns filéerna torra så vispa upp ett ägg och doppa dem i ägget innan du doppar i blandningen. Stek i oljan till dess att båda sidorna fått fin färg. Salta försiktigt på båda sidorna. Strö riven parmesan över de stekta filéerna. Flytta till ugnsfast form och stoppa i ugnen och låt bli färdigt under 25 minuter. Serveras med sallad, kanske ceasars.