Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är ett utmärkt recept på provencalskt lamm som du gör på ett lite annorlunda sätt med vitt vin. Men gott blir det.

Detta behöver du till 4:
8 hg benfri lammstek skuret i ca 5 cm tärningar
1 dl vetemjöl
1 matsked olivolja
2 stora gula lök, skalade och skurna i klyftor
4 vitlöksklyftor skalade och finhackade
2 morötter, skurna i bitar

2 dl tomater som du skållat, skalat, tagit bort kärnorna ur och hackat
1 liten röd paprika hackad och utan frön
2 matsked tomatpuré
4 dl vitt vin
3 dl skivade färska champinjoner
1 matsked färsk rosmarin
svartpeppar
salt

Så här gör du:
Blanda mjölet med lite svartpeppar
Hetta upp oljan i stor gryta.
Vänd lammköttet i mjölet
Stek på hög värme i en stor gryta och få färg på köttet.
Ta köttet ur grytan.
Lägg i löken och vitlöken i grytan, sänk värmen och låt bli uppmjukad. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprika, morötter och rosmarin. Låt koka samman. Lägg i vitt vin och champinjoner. Låt koka upp och tillsätt sedan det stekta köttet. Låt koka i 45 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatisgratäng eller grovt ris och en grön sallad.