Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är ett utmärkt recept på provencalskt lamm som du gör på ett lite annorlunda sätt. Men gott blir det och vinet till lyfter det hela ordentligt:
Detta behöver du till 6:
1 kg benfri lammstek i skivor
1 matsked vetemjöl
1 matsked olivolja
1 stor gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor skalade och finhackade
2 dl tomat som du skållat, skalat tagit bort kärnorna ur och hackat
1 liten grön paprika hackad och utan frön
1 matsked tomatpuré
2 dl vitt vin
3 dl skivade färska champinjoner
1 matsked färsk rosmarin
svartpeppar
salt
Så här gör du:
Blanda mjölet med lite svartpeppar
Hetta upp oljan i stor gryta.
Banka ut lammskivorna med stark hand eller köttyxa
Vänd lammskivorna i mjölet
Stek på båda sidor i hög värme och få färg på köttet.
Stek lammskivorna bruna i het panna. Ta bort köttet.
Lägg i löken och vitlöken, sänk värmen och låt bli uppmjukad. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprika och rosmarin. Låt koka samman. Lägg i vitt vin och champinjoner. Låt koka upp och tillsätt sedan de stekta lammskivorna. Låt koka i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatisgratäng eller grovt ris och en grön sallad.