Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta hör till kapitlet slow cooking. Du låter köttet bakas i ugn på riktigt låg temperatur. Det ger mer smaker och saftighet. Det tar lite längre tid, men är inte svårt för det. Och gott blir det!

Det här behöver du till 4 personer:
1 kg rostbiff
2 teskedar salt
1 tesked chilipulver
2 matskedar senap
1 matsked riven pepparrot
2 matskedar olivolja
1 tesked svartpeppar, malen
2 kryddmått kryddnejlikor, malda

Så här gör du:
Torka av köttet med hushållspapper. Blanda samman olivolja, pepparrot och senap och pensla köttet runt om. Blanda samman alla kryddor och fördela det jämnt runt köttet.
Lägg köttet på galler över plåt, som ska fånga upp köttsafter.
Värm ugnen till 100 grader. Låt köttet ligga i ugnen i 3 timmar.
Ta köttet ur ugnen och låt vila 15 minuter innan du skär upp det. Samla hop skyn på plåten under köttet. Häll på lite grädde och skrapa det i en kastrull. Låt koka samman och smaka av med salt och peppar.
Servera med en potatisgratäng och med sky-såsen.