Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta hör till kapitlet slow cooking. Du låter köttet bakas i ugn på riktigt låg temperatur. Det ger mer smaker och saftighet. Det tar lite längre tid, men är inte svårt för det. Och gott blir det!
Det här behöver du till 8 personer:
1 1/2 kg rostbiff
2 teskedar salt
1 tesked chilipulver
2 teskedar senap
1 tesked riven pepparrot
2 matskedar olivolja
1 tesked svartpeppar, malen
2 kryddmått kryddnejlikor, malda
Så här gör du:
Torka av köttet med hushållspapper. Blanda samman olivolja, pepparrot och senap och pensla köttet runt om. Blanda samman all kryddor och fördela det jämnt runt köttet.
Lägg köttet på galler över plåt, som ska fånga upp köttsafter.
Värm ugnen till 100 grader. Låt köttet ligga i ugnen i 3 timmar.
Servera med en potatisgratäng och med skyn som hamnar på plåten. Du kan länga skyn med lite smält smör och mörk oxfond. Rör ut i kastrull på hög värme.