Skriv ut recept Skriv ut recept

Alldeles väldigt gott till ett balanserat rött vin är möra fina lammrack, som du ger en kryddig toppning innan den körs färdig i ugnen. Lätt och gått. Servera bara med en sallad eller om du behöver mera näring en blandning av råstekta morötter och potatis.
Detta behöver du till fyra:
Ett stort lammrack eller två små
2 matskedar olivolja
Salt och peppar
Till toppningen:
2 matskedar hackad färsk rosmarin
2 matskedar hackad färsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
Salt och peppar
Till såsen
1 krossad vitlöksklyfta
15 cl rött vin
5 cl koncentrerad oxfond
2 teskedar kornig söt senap
2 dl vispgrädde
Så här gör du:
Värm ugnen till 250 grader. Salta och peppra lammet runt om. Lägg olivoljan i en het stekpanna och låt bli varm. Stek sedan lammracken runt om, skinnsidan först så att den får färg. Ta ur stekpannan och täck ovansidan av lammet med toppingen som du gjort genom att kra alla ingredienser i matberedare till en pasta.
Täck ändarna på benen i aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 15 minuter.
Ta köttet ur ugnspannan och låt vila. Lägg alla ingredienser till såsen i pannan du kört i ugnen och blanda med köttsaften från lammet. Låt koka tills det reducerat till önskad tjocklek. Servera med sallad eller lite råstekta kubade rotfrukter.