Skriv ut recept Skriv ut recept

Fiskfilé med citron-kapris smörsås

Elegant mat där du kan använda sjötunga om det är fest och rödtunga eller rödspätta i vardagslag. Det smakar förträffligt på båda sätten. Naturliga och goda smaker och väldigt lätt att laga.

Detta behöver du till fyra personer:
4 sjötungsfiléer (eller andra filéer av motsvarande storlek)
6 matskedar smör
1 dl vitt torrt vin
1/2 dl nypressad citronsaft
1 dl kapris
salt och peppar efter smak
Citronskiva och smörstekt grön sparris

Så här gör du:
Smält smöret i en stor stekpanna. När smöret är smält rör du ner vin, citronsaft och kapris i pannan. Låt det koka upp och sjuda i ca fem minuter. Salta och peppra fisken på båda sidor.  Lägg ner fisken i såsen med den sidan ner som tidigare hade skinn. Fortsätt sjuda i ca tre minuter. Under tiden vinklar du stekpannan så att du kan ösa fisken med såsen lite då och då. När fisken är klar serverar du den direkt. Skopa över lite av såsen och servera med en generös citronskiva och några lätt smörstekta gröna sparris.