Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerad kyckling med mockasmak

Lättlagat och du kan servera med pasta, potatis i valfri form eller bara en sallad. Allt blir gott.

Detta behöver du till fyra:
750 gram kycklingfiléer utan skinn och ben
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked balsamvinäger
2 matsked neskaffe
2 msk finhackad färsk dragon

1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré

2 dl torrt vitt vin
50 gram smör
2 dl riven parmesan till gratinering

salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stekpanna. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem snabbt runt om. Häll i vin, balsamvinäger, tomatpuré, fond , vitlök och kryddor och låt koka upp. Låt vätskan reducera nästan helt. Blanda grädde, creme fraiche och neskaffe. Rör därefter ner det i kycklingblandningen. Låt det koka samman. Lägg över blandningen i en ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i 20 minuter.
Servera med potatis, ris, sallad eller pasta.