Gratinerad kyckling med mockasmak
Lättlagat och du kan servera med pasta, potatis i valfri form eller bara en sallad. Allt blir gott.
Detta behöver du till fyra:
750 gram kycklingfiléer utan skinn och ben
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked balsamvinäger
2 matsked neskaffe
2 msk finhackad färsk dragon
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
50 gram smör
2 dl riven parmesan till gratinering
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stekpanna. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem snabbt runt om. Häll i vin, balsamvinäger, tomatpuré, fond , vitlök och kryddor och låt koka upp. Låt vätskan reducera nästan helt. Blanda grädde, creme fraiche och neskaffe. Rör därefter ner det i kycklingblandningen. Låt det koka samman. Lägg över blandningen i en ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i 20 minuter.
Servera med potatis, ris, sallad eller pasta.