Ugnsbakad kyckling med blåbärssås
Ett lite annorlunda sätt att laga kyckling på som ger mycket extra smak till kycklingen.
Detta behöver du till fyra:
Blåbärssåsen
3 dl frysta blåbär
1 msk äppelcidervinäger
1 msk färsk rosmarin
1/2 dl vitt vin
salt och peppar efter smak
Kycklingen
Fyra kycklingbröst
2 dl mjölk
1/2 dl pressad citron
1 msk salt
1/2 tesked svartpeppar
en nypa kajennpeppar
2 matskedar rapsolja
Färska blåbär till serveringen
Så här gör du:
Förbered kycklingen först och gör såsen medan du kör kycklingen färdig i ugnen.
Så här gör du såsen:
Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Kör till en finhackad sås. Lägg därefter i en kastrull och koka upp och låt sjuda till dess att såsen tjocknar. Håll såsen varm till dess att den ska serveras.
Så här gör du kycklingen:
Blanda samma mjölk, salt och pressad citron. Låt stå kallt fem minuter. Lägg därefter kycklingbitarna i en fryspåse och häll över mjölkblandningen och ställ kallt åtminstone fyra timmar, men gärna över natten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll bort mjölken och låt kycklingen rinna av. Salta och peppra. ge en nypa kajennpeppar.
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Stek i mycket varm panna i tre minuter på varje sida
Sätt in stekpannan i ugnen i 25 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Låt kycklingen vila fem minuter innan serveringen. Skeda över blåbärssås och strö över färska blåbär.
Servera med ris eller en god sallad.