Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och riktigt gott. Svampen ger köttet smak och karaktär och det går ganska fort att laga.

Detta behöver du till fyra:
1 stor fläskfilé eller 2 små skuren i 2 cm tjocka skivor
salt och peppar till köttet
1 msk olivolja
1 msk smör
till svampsåsen:
1 liter skogschampinjoner i skivor
1 stor gul lök, finhackad
2 msk smör
3 vitlöksklyftor. finhackade
1 msk dijonsenap
1 msk finhackad färsk dragon
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde

Så här gör du:
Salta och peppra den skivade fläskfilén på båda sidor.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna på hög värme. När smöret tystnat steker du köttet 2 minuter per sida och tar det sedan ur stekpannan.
Sänk temperaturen till medel.
Tillsätt smöret till samma stekpannan du stekt köttet i utan rengöring emellan.
Lägg i löken och stek den mjuk. Tillsätt svampen och låt den steka under omrörning till dess att svampen släpper sin vätska och alla vätska kokat bort.
Rör ner kryddorna och senapen. Rör ner fonden och vinet.
Koka samman så att såsen reducerar. Tillsätt grädden och koka samman. Låt koka så att såsen tjocknar något. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt sjuda 4-5 minuter. Smkla av med salt och peppar.
Du kan servera med en god potatis, men det blir strålande gott med pasta också.