Skriv ut recept Skriv ut recept

En verkligt delikat rätt, som ger mycket smak åt köttet och med generöst med sås som passar med både pasta och potatis. Varför inte pressa lite potatis.
Detta behöver du till fyra:
8 hg fläskfilé, putsad och skuren i 3 cm tjocka skivor
1/2 liter Champinjoner, halverade
3 msk smör
1 dl persilja, finhackad
1/2 dl färsk dragon, finhackad
2 klyftor vitlök, pressade
1 lagerblad
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde
1 msk Majsmjöl att reda såsen med
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp en msk smör i en stor stekpanna. Det ska vara riktigt hett.
Salta och peppra köttskivorna.
Stek en halv minut och vänd därefter köttet och stek en halv minut på andra sidan. Ta direkt ur stekpannan.
Lägg i en msk smör och stek svampen under omrörning till dess att den mjuknar och får lite färg. Salta och peppra och ta svampen ur pannan.
Sänk värmen till medium. Lägg i en msk smör ytterligare. Lägg i lagerblad, persilja, dragon och vitlök och stek samman under omrörning någon minut. Häll i vinet och rör ner det. Lägg i dijonsenapen och rör så att det blandas i såsen. Tillsätt grädden. Koka samman. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 3-4 minuter. Red med mjöl om du vill ha tjockare sås. Ta bort lagerbladet.
Lägg tillbaka köttet och svampen och låt det koka i såsen i fem minuter.
Servera med pasta eller potatis. Vi gillar pressad potatis.