Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad rätt med rötterna i Sydeuropa. Rätten passar riktigt bra med ris, men det går bra ed pasta också.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé på ca 150 g vardera utan skinn och ben
2 msk olivolja (plus lite till serveringen)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 stora gula lökar, finhackade
2 lagerblad
3 hela kvistar timjan
2 stora röda paprikor, rensade och hackade fint
3 stora bifftomater, skållade/skalade och utan kärnorna. Hackade grovt
3 msk tomatpuré
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk Worcestershire sås
salt och peppar efter smak
Pressad citron och olivolja till serveringen.
Så här gör du:
Värm upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök, vitlök, timjan och lagerblad. Låt steka ett par minuter till dess att löken blir mjuk.
Lägg i tomaterna och paprikan i lökröran. Låt steka samman under omrörning i 3-4 minuter. Tillsätt tomatpuré, vinäger och Worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
Skrapa röran ur stekpannan till en kastrull och håll den varm Ta bort lagerbladen. .Salta och peppra laxen runt om. Stek laxen i stekpannan utan att göra pannan ren i fem minuter per sida.
Lägg upp fisken på varm tallrik. Droppa över lite olivolja och pressad citron. Lägg över några skedar av tomatröran. Servera med ris eller pasta.