Skriv ut recept Skriv ut recept

En trevlig variant på fläskfilé som får fina smaktoner som passar med ett kraftigt vin.
Detta behöver du till fyra:
2 msk rökt paprikapulver
1 msk kummin
rivet skal från 1 citron
1 dl olivolja
2 tsk salt
8 hg fläskfilé
3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
2 dl finhackad persilja
2 salladslökar, finhackade
2 msk färsk oregano, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk nymald rosépeppar
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman paprika, kummin och citronskal och salt i en skål. Vispa ner oljan till en pasta. Sprid ut blandningen runt köttet.
Baka köttet mitt i ugnen i 20 minuter. Lite mer om det är en stor filé, lite mindre om det är en tunn filé.
Medan köttet bakas blandar du samman alla ingredienserna till såsen och smakar av med salt och peppar. Låt såsen vila svalt till dess att köttet är färdigt.
Ta köttet ur ugnen och låt det vila i tio minuter innan du skär det och serverar det med såsen.