Fläskkotletter med fyllig vitlökssås
Detta är något för dig som uppskattar vitlök, men utan att den blir aggressiv. Bara fyllig och rik i smaken.
Detta behöver du till fyra:
4stora fläskkotletter
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Olja och smör att steka i
till såsen:
50 g smör
5 vitlöksklyftor, riktigt finhackade
4 timjankvistar (bara bladen) finhackade
1/2 tsk paprikapulver
1 msk koncentrerad kantarellfond
6 cl whisky
1 msk mjöl
3 dl grädde
Så här gör du:
Såsen:
Hetta upp smöret i en kastrull och när det blivit ordentligt varmt lägger du i vitlöken och timjan, paprikapulver, fond och whisky. Låt steka samman i 2 minuter. Då rör du ner mjölet och låter det sjuda under ytterligare en minut. Rör ner grädden och låt koka samman i 5 minuter.
Köttet:
Sätt ugnen på 150 grader
Hetta upp smör och olja i en stekpanna
Salta och peppra köttet runt om och stek det 5 minuter per sida.
Låt det därefter ligga 10 minuter i ugnen och steka färdigt.
Servera köttet med såsen och en god potatis, bara en grön sallad eller ditt favoritris.