Skriv ut recept Skriv ut recept

Antingen du grillar dem ute eller i grillpannan är det så här du får den där typiska doften och smaken med rosmarin och vitlök som ger köttet perfekt inramning. Du serverar med en sallad eller klassisk potatisgratäng.
Det här behöver du till fyra:
8 stora lammkotletter (eller 12 mindre)
3 stora vitlöksklyftor som du mosat
1 matsked färsk rosmarin
1 matsked färsk timjan
1 nypa kajennpeppar
2 teskedar pressad citron
2 matskedar olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Lägg den mosade vitlöken, kryddorna, citronen och olivoljan i en matberedare. Kör till en kryddpasta. Bred pastan över kotletternas BÅDA sidor. Lägg kotletterna i en plastpåse och stoppa i kylskåpet under minst en timme. Ta kotletterna ur kylskåpet och låt dem få rumstemperatur (tar ca 20 minuter). Grilla på het grill. 3 minuter på varje sida för normalstekt och två om du vill ha det rödare. Salta och peppra. Servera med sallad och/eller potatisgratäng.