Senapsbrässerad fläskrullad
Gammaldags söndagsmat. Suveränt gott.
Detta behöver du till fyra:
En stor fläsksida, ordentligt utbankad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda äpplen med skal, finhackade
1 msk enbär, hackade
1 msk rosépeppar, hackad
1 msk torr oregano
2 kvistar färsk timjan
2 kvistar färsk rosmarin
1 msk salt
till brässeringen
2 msk dijonsenap
1 msk olivolja
Rikligt med smör och olja att steka i
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg upp det utbankade köttet och sprid ut vitlök, äppelbitar, enbär, oregano, rosépeppar och salt. Placera timjan och rosmarin på längden.
Rulla ihop köttet till en tät rulle och fäst med tandpetare eller koksnöre. Blanda senap och olja och pensla rulladen. Salta och peppra runt om.
Stek köttet i het stekpanna med olja och smör. Stek så att rulladen får fin färg runt om.
Lägg köttet i en stekgryta med lock. Häll över smörblandningen. Låt baka mitt i ugnen till dess att innertemperaturen är 63 grader. Ös då och då.
Låt köttet vila och skiva sedan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Servera med potatispuré och limeklyftor.