Skriv ut recept Skriv ut recept

Fylld fläskfilé med brieost och pepparrot

Inte särskilt svårt att laga och mycket festligt att servera med bara en gräddsås och din favoritpotatis.

Detta behöver du till fyra:
1 stor fläskfilé
6-8 skivor torkad tunnskivad skinka
olivolja
3 msk finriven pepparrot
200 g Brieost
2 kvistar dragon
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
snöre att binda köttet med

Så här gör du:
Putsa av överflödigt fett och de silvriga senorna på köttet.
Skär med en vass kniv ett snitt mitt i filén, men inte så att det går igenom.
Öppna upp och bred ut filén. Lägg en på plastfolie och placera folie över köttet.
Banka köttet till dess att det blir ca 1 cm tjockt. Ta bort den övre folien och salta och peppra
Placera ut brieosten mitt på köttet och placera dragonen på sidan av.
Placera ut skinkskivorna vid sidan av köttet så att de kan täcka köttet.
Pensla skinkan med olivolja och strö pepparroten jämnt över.
Rulla ihop köttet till en tät rulle
Lägg skinkskivorna med pepparroten mot köttet så att det täcker.
Fäst samman rulle med snöre eller tandpetare
Sätt ugnen på 175 grader och placera köttet på ugnsfast fat mitt i ugnen. Kör till dess att innertemperaturen på köttet är 65 grader. Ta då köttet ur ugnen och låt det vila 5-10 minuter.
Skär med vass kniv i ca 2 cm tjocka skivor.
Servera med en gräddsås och din favoritpotatis.