Skriv ut recept Skriv ut recept

Italiensk chilipasta

Enkel och mycket italiensk variant på spaghetti med mycket smak men lite fett. Lätt att laga och väldigt njutbar.

Detta behöver du till fyra:
Spaghetti efter aptit
2 msk olivolja
1 stor gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
75 g Pancetta (torkat sidfläsk), finhackat
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 chilifrukter, finhackade utan kärnor
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia, krossad
2 dl vitt vin
Riven Parmesan om du gillar det
Färska salviablad som dekor
Salt och peppar om et behövs

Så här gör du:
Koka upp rejält med saltat vatten till spaghettin.
Hetta upp oljan i en kastrull
Lägg i löken och låt den bli mjuk
Tillsätt alla övriga ingredienser utom vinet.
Låt stela samman 2-3 minuter
Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Under tiden såsen kokar så lägger du i spaghettin i det kokande vattnet.
Lägg i lite i sänder och rör så att det inte klibbar samman. Följ instruktionerna på paketet.
När pastan kokat klart häller du av vattnet och lägger tillbaka spaghettin i kastrullen och låter den ånga torr.
Häll över såsen och blanda runt ordentligt. Låt spaghettin ligga me såsen i 2-3 minuter och rör om då och då.
Servera direkt med färska salviablad. Vill du så riv över lite Parmesan. Italien är lite kluvet kring det, men i norr hade man säkert tagit Parmesan.