Italiensk chilipasta
Enkel och mycket italiensk variant på spaghetti med mycket smak men lite fett. Lätt att laga och väldigt njutbar.
Detta behöver du till fyra:
Spaghetti efter aptit
2 msk olivolja
1 stor gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
75 g Pancetta (torkat sidfläsk), finhackat
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 chilifrukter, finhackade utan kärnor
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad salvia, krossad
2 dl vitt vin
Riven Parmesan om du gillar det
Färska salviablad som dekor
Salt och peppar om et behövs
Så här gör du:
Koka upp rejält med saltat vatten till spaghettin.
Hetta upp oljan i en kastrull
Lägg i löken och låt den bli mjuk
Tillsätt alla övriga ingredienser utom vinet.
Låt stela samman 2-3 minuter
Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Under tiden såsen kokar så lägger du i spaghettin i det kokande vattnet.
Lägg i lite i sänder och rör så att det inte klibbar samman. Följ instruktionerna på paketet.
När pastan kokat klart häller du av vattnet och lägger tillbaka spaghettin i kastrullen och låter den ånga torr.
Häll över såsen och blanda runt ordentligt. Låt spaghettin ligga me såsen i 2-3 minuter och rör om då och då.
Servera direkt med färska salviablad. Vill du så riv över lite Parmesan. Italien är lite kluvet kring det, men i norr hade man säkert tagit Parmesan.