Italiensk fisksoppa
En fisksoppa hämtad från Italien med typiska smaker.
Detta behöver du till fyra:
6 hg filé av vit fisk, gärna gös eller annan fast fisk
4 hg skalade räkor
3 tomater, urkärnade och skurna i bitar
2 dl hackade morrötter
1 dl finhackad selleri
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 dl hackad gul lök
2 matskedar pressad citron
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
1 tesked krossad mejram
1 matsked rivet apelsinskal
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 lagerblad
2 droppar tabasco
2 dl tomatpuré
2 matskedar olivolja
salt och peppar efter smak
Hackad gräslök till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan i botten på en stor kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek till dess att löken mjuknar.Lägg i alla övriga ingredienser utom fisk och räkor. Låt koka samman under lock i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken delad i bitar och låt koka ytterligare 8-10 minuter. Lägg i räkorna och ta kastrullen från värmen.
Servera med lite vitlöksbröd och hackad gräslök.