Lammrack med sauce vert
Väldigt gott och enkelt. Behöver bara lite marineringstid för att nå rätt smak. Servera med grön sallad, gröna bönor och din favoritpotatis.
Detta behöver du till fyra:
1 kg lammrack med ben, utan skinn och fettkant
till marinaden:
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk rosmarin, finhackad
4 mask olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
till stekningen:
1 msk olja
1 msk smör
2 kvistar rosmarin
till såsen:
3 dl basilika
2 dl persilja
1 dl mynta
2 msk inlagd gurka
2 msk riven parmesan
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
Så här gör du:
Blanda samman marinaden:
Lägg köttet att marinera i en tät plastpåse. Vänd då och då och låt marinera minst 24 timmar och gärna 48.
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp en stor stekpanna med olja och smör
När det är riktigt varm (200 grader) steker du köttet så att det får fin färg.
Lägg köttet i en stekgryta och pensla på marinad och lägg i rosmarin.
Ställ mitt i ugnen och låt grytsteka i 25 minuter eller till dess att innertemperaturen är 57 grader (medium rare).
Ta köttet ur pannan och låt det vila i ca 15 minuter.
Under tiden blandar du såsen i matberedare eller med blender. Alla ingredienser på en gång.
Skiva köttet med en skiva per ben.
Servera med såsen, grön sallad, gröna bönor och din favoritpotatis.