Skriv ut recept Skriv ut recept

En trevlig variant på köttfärsrätten, som både är vacker att se på och god att äta. Mycket enkel att laga.
Detta behöver du till fyra:
4 zucchini
6 hg oxfärs
1 msk olivolja plus lite för att pensla zucchinin
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl finhackade körsbärstomater
1 msk tomatpuré
1 msk färsk Oregano, finhackad
1 msk pressad citron
1 dl Mozzarella, finhackad
1 dl riven Västerbottensost
salt och peppar efter smak
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela Zucchinin i halvor på längden. Gröp ur fruktköttet med en sked.
Pensla insidan av Zucchinin med olja och salta och peppra insidan. Baka Zucchiniskalen 10 minuter med den skurna sidan neråt. Ta dem därefter ut ur ugnen.
Finhacka Zucchini köttet.
Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek löken mjuk. Lägg därefter i vitlöken och låt det steka tillsammans någon minut. Lägg i köttet och stek till dess att det inte längre är rött. Lägg i tomater, tomatpuré, citron, 2 dl zucchinikött, Oregano och salt och peppar. Blanda och stek tillsammans i tio minuter.
Lägg zucchinihalvorna på en plåt med bakpapper. Fyll dem med köttblandningen och strö över osten. Baka mitt i ugnen i 20 minuter eller till dess att osten bubblar och får färg. Servera med lite hackad persilja. En klick creme fraiche med pressad citron passar bra till.